Din Konto Kurv: (tom)

Glutenfri Quinoa knækbrød.

Giver ca. 10-15 knækbrød.

Ingredienser

2 dl. Alm. Hvid Quinoa

1 dl. sort eller rød quinoa.

1 dl. Hirse. (kan erstattes med en dl. hvid Quinoa)

Ca. 1 dl. Mel: Rismel, majsmel, hirsemel, boghvede mel eller andet glutenfrit mel.

 Evt. Lidt honning, salt, kerner.

Fremgangmåde

Quinoa ligges i blød natten over eller i minimum 2 timer inden kogning.

Quinoaen koges godt igennem så den bliver ret grødet i konsistensen.

Fjern eventuelle skum i overfladen under kogningen. 

Quinoaen skal kunne klistre.

Derefter kommes den valgte mel og andet i quinoaen, så konsistensen bliver lidt mere tør, men stadig så det er muligt at ælte dejen, uden den skiller.

Derefter er der mindst to metoder, til at ligge dejen ud på en bradepande.

Der skal bruges bagepapir i begge metoder.

Den ene mulighed er at du laver nogle mindre kugler, som du så banker flade.

Du kan selv bestemme tykkelsen på dine knækbrød.

En anden mulighed er at alt dej ligges ud på bradepanden, og derefter flades helt ud med et nyt stykke bagepapir oven på.

Efter udfladningen, fjernes det øverste bagepapir igen, og dejen skæres op i knækbrøds stykker. Der skal være plads nok i mellem knækbrødene, så de kan tages op hver for sig, efter bagning.

Knækbrødene bages i ovnen ved ca. 140 graders varmluft i ca. 2-3 timer, eller til de er sprøde.


Home Hjem | Tilbage til Opskrifter

 

*}