Din Konto Kurv: (tom)

Har du lavt stofskifte?

 
Episode 2.

Symptomer og mulige konsekvenser på et lavt stofskifte!

 
I første episode skrev jeg om hvordan de såkaldte ”sunde olier” og fedtstoffer kan beskadige dit stofskifte og undertrykke din immunforsvar i det hele taget!


Hvis du ikke har læst denne artikel så kan du finde den her:
http://www.stjernesund.dk/blog/entry/41-stofskifte-


Nu vil jeg så se på hvad symptomerne på et lavt stofskifte er, og til sidst lidt om hvad man kan gøre ved et lavt stofskifte. For medicin er sjældent løsningen!  
Kosten hænger uløseligt sammen med et lavt stofskifte og er altafgørende hvis et lavt stofskifte skal stoppes og vendes rundt.
Hvor udbredt et problem er lavt stofskifte og en under aktiv skjoldbrusk kirtel egentlig?


MEGET UDBREDT!
1995 blev 25.000 amerikanere undersøgt for lavt stofskifte og dermed nedsat forbræning. Resultatet var ikke til at tage fejl af.
9% af de 25.000 havde et undertrykt og lavt stofskifte!
 

Lavt stofskifte påvirker rigtig mange mennesker!
 

Når dit energi prodution i kroppen ikke fungere optimalt er det ikke småting der kan ske med kroppen.

Her kommer der en lang og skræmmende række symptomer på lavt stofskifte.

 

 • Depression
 • Diabetes
 • Gigt (især inflammatorisk og ”sæsonbaseret”)
 • Overvægt og undervægt.
 • Kræft. (særligt brystkræft)
 • Hjertekarsygdomme
 • Højt og lavt blodtryk
 • Søvnløshed
 • Hyberaktivitet/ADHD og andet.
 • Hævelser og vand ophobninger.
 • Overgangs alder lidelser som hedeture og humør svingninger.
 • Kolde hænder og fødder trods varmt vejr/miljø.
 • For høj eller for lavt kolesterol. (Ja, lavt kolesterol er på ingen måde sundt!)
 • Kraftige menstuations smerter og problemer.
 • Tør hud
 • Forstoppelse
 • Og meget mere!

 

 
Denne ultralange symptom liste er ikke en facit liste, så hvis du har en af overstående så HAR du lavt stofskifte. Sådan skal det ikke forståes.
Men jeg mener bestemt ikke at muligheden for det bl.a. kan være problemet skal udelukkes!
Generelt kan man sige at hvis man har en puls på under 70 slag i minuttet og en krops temperatur på under 36,7-37 grader vil dit stofskifte højst sandsynligt være undertrykt!

Der er undtagelser til din temperatur og puls måling. Folk med lavt stofskifte er tit ret stressede og det kan kunstigt få din puls og temperatur til at stige.
Det er grundet din krop er ude i et kronisk adrenalin rush!
Det rush slider enormt på dine naturlige alarm systemer i kroppen!
Stress i det hele taget taget er en kronisk betændelses process i din krop, som altid vil have bivirkninger. Hva enten stressen kommer fra din kost eller fra psygisk pres.
Faktisk kan øget adrenalin forekomme netop pga. Den energi produktion, som en med lavt stofskifte ikke producere, bliver holdt kunstigt oppe af kroppen ved hjælp af adrenalin!

Hvorfor har lavt stofskifte så mange potentielle konsekvenser?
Når din energi produktion sløves vil dine celler ikke få den energi de har brug for.
De celler er med til at danne nye celler hele tiden, og den produktion skal fungere optimalt.
Bl.a. hos hyberaktive børn har det vist sig at den forreste del af hjernen som også hedder frontal klappen, ikke får nok energi ved et undertrykt stofskifte.
Den frontalt klap er den af hjernen som giver dig en god koncentrations og også planlægnings evne.
Hvis den konsentrations- og planlægnings evne bliver undertryk af manglende energi tilførsel til den del af hjernen, så vil børn søge andre steder hen når de ikke kan koncentrere sig!
T3 (en forkortelse for et langt ord) hedder det hormon som kroppen producere for at holde gang i din energi produktion og dermed dit stofskifte.
Søvnløshed forekommer ikke altid når der er for meget energi, men også fordi produktion faktisk er så lav at kroppen bl.a. pga. Øget adrenalin er kronisk stresset og derfor ikke kan slappe af.
Ray Peat (en super anerkendt biokemiker med specialle i bl.a. lavt stofskifte) har rapporteret om total helbredelse af søvnløshed ved en opregulering af stofskiftet til et normalt niveau.

Bl.a. ved hjælp af en Stofskifte rigtig kost!

Hvis det aktive stofskifte hormon T3 er undertrykt og i undertal i kroppen, så hindre det kroppens optagelse af glucose/sukker i cellerne. Det forringer energi optagelsen og kan dermed skabe en ond cirkel ved dermed at undertrykke stofskiftet endnu mere.
Når sukker ”løber” forbi cellerne og kommer direkte ud i blodbanen ubrugt for dens gavnlige energi, så kan diabetes og mange andre sygdomme og skavanker forekommer!
Kræft er en ekstrem kompliceret proces hvor det generelt er sådan at dine egne celler ”dør” og dermed vender sig imod kroppen. Det kan skabe en proces hvor cellen og cellerne udvikler sig mere imod dine andre celler og til sidst bekæmper dem.
Det er jo almindelig kendt at kræft celler hele tiden bliver skabt i kroppen, men hurtigt ”nedbrudt” igen af kroppens øvrige celler og generelle forsvar.
Den proces  med celle nedbrug og ondartet udvikling kan hyppere forekomme når flere og flere celler ikke får energi nok til at fungere optimalt.

Bl.a. grundet et evt. Lavt stofskifte!

Jeg er ikke et sekund i tvivl om at de folk jeg i snart 1 år har studeret, for deres enorme viden omkring bl.a. stofskiftet, har fat i det rigtige!

Lavt stofskifte er afgjort mege tit en suplerende faktor for at sygdom forekommer i kroppen. Stort set alle former for sygdomme og lidelser.
At kigge efter et lavt stofskifte er i min verden helt nødvendigt når kroppen ikke fungere optimalt.
Uanset hvad lidelse og symptomerne er!

Kan din læge så bare checke dig for lavt stofskifte og evt. Give dig

medicin for at klare problemet?

NEJ!!

Desværre....
Lægerne er idag desværre ikke specielt vidende omkring stofskiftes problemstillinger og virkemåde.
De test der bliver fortaget kan kun i nogle tilfælde afslører et lavt stofskifte. Bliver det så afsløret af deres test så er det bare sådan desværre, at de så ordinere medicin som næsten aldrig vil hjælpe.
Lægerne ordinere derefter som regel syntetisk T4 stofskifte hormon (bl.a. under navnet Eltroxin) for at rette op på et lavt stofskifte.
Kort forklaret vil T4 hormon (nok slet ikke i syntetisk form) IKKE virke i en krop der i forvejen ikke fungere optimalt. T4 er det inaktive stofskifte hormon, og SKAL omdannes af kroppen selv til det aktive T3 hormon. Er din krop ikke klar og sund nok til at gøre dette godt nok, vil det i bedste fald ikke virke overhoved.
I visse tilfælde kan et for højt indhold af T4 faktisk modvirke stofskiftet yderligere!

Nu bliver du måske helt paf og tænker ”hvad kan jeg så gøre for at tjekke mit stofskifte” ??

Nogle gange kan de traditionelle test godt virke. De tal du får skal du vide hvordan du læser rigtigt, og her kan lægen ikke altid svare helt korrekt faktisk. De værdier for et ”sundt stofskifte” er ikke altid hvad lægerne tror de er.
Det du skal gøre er at kontakte en som mig, der nu har erfaring med at genoprette et sundt stofskifte, gennem en PRO stofskifte kost, samt eventuelle tilskud i en kortere periode.
En PRO stofskifte kost vil med tiden ændre og stimulere din krops evne til at producere mere at det aktive stofskifte hormon og dermed opregulere dit stofskifte og dermed din forbrænding!

På stjernesund.dk kan du få de hjælpemidler og den plan som vil få dit stofskifte på rette vej igen.

Med temperatur og puls målinger samt en skræddersyet PRO stofskifte kost vil vi sammen finde ud af hvad din optimale kost sammensætning skal være, for at dit stofskifte og dermed dit helbred vil fungere optimalt!

En PRO stofskifte kostplan og vejledning fra http://www.stjernesund.dk/ giver varig sundhed, en sygdomsfri tilværelse og energi til meget mere i din hverdag.  

Kontakt Stjernesund.dk på info@stjernesund.dk eller på telefon: 29726643 og book din gratis konsultation idag!


Home Hjem | Tilbage til Sunde Artikler

 

*}