Din Konto Kurv: (tom)

Stjernsesund oksegryde.

Kuverter: 3-4 personer

Ingredienser

600-800 gram Bov eller Tykkam.

1 dåse kokosmælk.

4 gulerødder.

1 løg.

3-4 fed hvidløg.

1 Broccoli.

Evt. 5-10 gram/3-4 skefulde Høj kvalitets Gelatine fra stjernesund.dk´s shop.

Spidskommen, koriander, andet.

Salt og peber.

Quinoa eller brune ris som tilbehør.


Fremgangsmåde

Du skærer kødet i mindre stykker, så stykkerne evt. Kan spises i en bid.

Du tager en tykbundet gryde eller en stegeso og putter kødet i.

Du deler 1-2 gulerødder i halve og ligger i.

Løget snittes groft og kommes i.

Du rister let krydderierne så de frigiver smagen bedre.

Derefter kommer du dem i også.

Du tilsætter nu kokosmælken til kød og fyld er helt eller delvist dækket.

Du stiller enten ovnen på 130-150 grader, eller bringer gryden i kog.

Efter kort opkogning nedbringes varmen og småsimre i minimum 2 timer og helst 3-4.

I ovnen nedbringes varmen til ca. 120 grader, efter en times tid og simre derefter videre i 1-3 timer.

Når køddet har fået minimum 2 timer og helst længere, tilsættes broccoli og gulerødder helt til sidst, så de stadig er knassende i konsistensen.


Serveres med quinoa eller brun ris.


Home Hjem | Tilbage til Sunde Artikler

 

*}